September 2019
Zwitserland met de luxe Glacier Express

A

l was het een vroeg vertrek naar Schiphol vanmorgen, deze gave studiereis is fantastisch van start gegaan. Met 11 andere zelfstandigen uit de branche vliegen we om 09:50 met Swissair naar Zurich.

Deze reis bestaat uit 3 dagen “ treinen”, iets wat ík in mijn dagelijkse leven nooit doe. We vliegen naar Zurich, en treinen dan eerst naar het welbekende Davos, morgen naar Chur en dan met de fameuze Glacier Express naar Zermatt!

Het leuke van de reiswereld is dat deze “heeeel klein” is. Deja vu dus, want een deel van mijn companen herkende ik direct van mijn studiereis naar Abu Dhabi: garantie voor gezelligheid dus. Naast werk ook plezier, dat is toch het meest ideale.

Dag 1 Na aankomst stappen we in de eerste trein. De treinreis van Zurich naar Davos voert je langs het meer van Zurich, bergen en dalen. Eenmaal Klosters gepasseerd, het dorp waar the english Royal Family op skivakantie gaat, gaat de rit echt kronkelend de bergen in. Prachtig!

We verblijven vanavond in een prachtig hotel waar in de wintermaanden veel wintersporters hun lol op kunnen. Pal aan de piste, luxe, 4 eigen top restaurants en ook nog in het centrum van de plaats.

Dag 2 : laten we dit fijne plekje achter en treinen we richting het zuiden. Eerst nemen we de historische trein van Davos naar Chur, alwaar we een site-inspectie ( zeg maar…een grondige hotelcheck) en lunch hebben in een hotel. Kijk dan toch, wat superleuk die stoelen in de 1e klasse.

Rond 14 u vertrekt de Glacier Express naar Zermatt, zo benieuwd naar deze trein! Moet zeggen dat de trein sowieso een heel prettig vervoersmiddel is hier, en zeker als je zoals wij 1e klas reist. De uitzichten op de serene natuur zijn prachtig. Overal groen, bergen en sneeuw.

Ik vertel je trouwens graag even wat meer over de Swiss travel pass die wij gebruiken:

Met dit populaire treinkaartje kan je onbeperkt reizen op het hele netwerk van het Swiss Travel System. De Swiss Travel Pass is voor 3, 4, 8 of 15 dagen verkrijgbaar en is inclusief gratis toegang tot meer dan 480 musea en tentoonstellingen. Je reist dus werkelijk het hele land door. Wat dit kost? 4 dagen 2e klasse €256 per persoon, 4 dagen 1e klasse zo rond de €400.

20:00 aankomst Zermatt. Ben Davos gelijk vergeten….wat een heerlijke, gezellige plek. Ok, het is niet voor iedereen weggelegd maar áls je een plek zoekt waar je iedere dag naar de Matterhorn kunt lonken is this the place to be. Shop untill you drop @ Rolex, Bogner, PF, Monclair…maar Mac Donalds is ook vertegenwoordigd voor als je vrouw net even iets te fanatiek is geweest😜

23:00. Voor mij is het klaar, ik ga slapen. Morgen 08 uur de gondel naar boven dus nog n uur of 7 slapen, wat werken en uitchecken om van de laatste dag te genieten.

DAG 3 Vroeg op vandaag, direct na het vroege ontbijt lopen we nog even richting trein om de Excellence class te bekijken.

Om even rond 09 uur nemen we de skitrein naar boven , naar 3000 meter. Als ik het zo zie denk ik….ik wil hier skiën, wat een waan-zin-nig gebied! Overal zie ik liften en kan ik me zo goed indenken dat je hier dag na dag skiet tot je erbij neervalt. En dat…in een donzig kussen in je 5 sterren hotel….zucht.

Na een heerlijke lunch bovenop de alp, terug de trein in met bestemming Zurich. Voor ik me teveel ga hechten aan deze heerlijk sfeer moet ik naar huis.

Hoogste tijd om jullie reizen te boeken na 3 dagen intens genieten 😉