Het geheim achter de zelfstandig reisagent

I

n Alphen aan den Rijn en de regio daarbuiten zoekt de vakantieganger in toenemende mate Zelfstandig Reisagent Claudia Wolswijk op. Velen zijn het struinen op internet zat. Steeds vaker verlangt de reiziger naar een helpende hand bij het vinden van een bestemming en het definitief vastleggen van een trip naar het buitenland, zakelijk of privé. Herkenbaar, nietwaar?

Niet duurder, wel meer kwaliteit
“Nu het besef komt dat een vakantie bij mij boeken niet duurder is, weten de mensen mij steeds meer te vinden”, aldus Claudia Wolswijk, eigenaresse van Travelcoach. “Mijn klant betaalt niets voor mijn service, dat doen de touroperator en agenten waar ik de reis onderbreng in de vorm van commissies.” Na meer dan 20 jaar in toerisme gewerkt te hebben, onder andere voor een ‘stenen’ reisbureau, een hotelketen en touroperators, nam ze in 2016 de stap om voor zichzelf te starten. Dat had ze naar eigen zeggen jaren eerder moeten doen, want het bleek een succes te zijn. In 2018 en 2019 werd ze zelfs uitgeroepen tot Beste Zelfstandig Reisagent van Zuid-Holland.

Hoe gaat Travelcoach te werk?
Na het eerste contact per telefoon, website of email gaat Claudia aan de slag. Indien wenselijk komt ze ook aan huis of is een afspraak op een andere gewenste locatie mogelijk. Zelfs Facetime gesprekken worden bijna dagelijks gevoerd, omdat de klantenkring van Claudia inmiddels al ver buiten de grenzen van Alphen reikt en je elkaar zo wel even in de ogen kunt kijken. Zo kan de vakantie in alle rust tot in de puntjes worden besproken en kan ze vaak binnen een aantal dagen al een passend reisplan toesturen. Deze manier van werken maakt dat ze succesvol kan zijn en enorm veel plezier beleeft aan het maken van de reisplannen.

Toegevoegde waarde
De Alphense Reisagent gelooft enorm in de toegevoegde waarde die ze biedt: “Boek je je pakketreis, rondreis of cruise nog steeds zelf online of bij een Touroperator, dan kan je echte persoonlijke aandacht en service gewoonweg niet verwachten. In een bepaald tijdsbestek moet de reis zijn geboekt, of het nu binnen of buiten Europa is, lang of kort, het is om het even. Tijd om andere zaken en wensen te bespreken is vaak niet mogelijk. Daarbij krijg je ook geen connectie met je reisagent; vandaag spreek je Carina, morgen met Mieke en kort voor vertrek spreek je misschien weer met een Eva. Allemaal onbekenden. Bij mij is het anders, ik neem de tijd die nodig is en wil alles weten over je persoonlijke vakantiewensen en je verwachtingen.”

Tja, dat het veel leuker is om zaken te doen met je eigen persoonlijk reisagent die jou kent mag duidelijk zijn. Zij weet waar je van houdt, wat je gewend bent, wat de hobby’s zijn van je gezin en ga zo maar door. Des te meer ze weet, des te beter word je vakantie!

Zomervakanties nu al boekbaar
Claudia maakt regelmatig mee dat mensen thuis zijn gestart met het plannen van een reis, maar er halverwege niet meer uitkomen. Stressvol, tijdrovend en soms zelfs frustrerend. “En vaak duurder, vergeet dat ook niet. De Booking.com’s van deze wereld werken met zogenaamde yielding; vraag en aanbod levert een prijs op. Veel kijken en dus klikken op een bepaalde accommodatie werkt vaak prijsverhogend zonder dat je het doorhebt. Tricky, daar heb je bij mij geen last van. Je geeft bij mij de wensen en een budget aan, ik kom met een voorstel en dan gaan we erop schieten, bijschaven waar nodig en ik ga alles regelen. Het is gewoon heerlijk om compleet ontzorgd te worden en vooral te genieten van de voorpret! Ik bied een warme, helpende hand en mijn klant betaalt er geen euro meer voor, soms zelfs beduidend minder vanwege goede afspraken met hotels en airlines.” Deze maand is de start van het hoogseizoen in de reisbranche, veel zomervakanties worden nu al geboekt. Een heel wijs besluit volgens Claudia, want nu heb je nog alle keuze, goede kwaliteit en veel vroegboekkortingen. “Maar wil je in de komende wintermaanden nog naar de sneeuw of de zon dan kan dat natuurlijk ook!”

BRON: Alphens.nl , 20 november 2019

(Nog) meer weten ? > Neem contact op :
Claudia@travelcoach.nl
www.travelcoach.nl/contact
T 020 2117127
T 06 4640 8680