Abu Dhabi, een studiereis waard!

Als je de kans krijgt om met een Touroperator mee te gaan op studiereis naar Abu Dhabi dan pak je die natuurlijk met beide handen aan!

Zo geschiedde en pakte ik in september voor 6 dagen mijn koffertje. De Emiraat Abu Dhabi was voor mij onbekend terrein, dus super interessant qua bestemming. Haar zusje om de hoek, Dubai, was me al wel bekend maar jee….deze twee zijn wel van dezelfde moeder maar of dezelfde vader in het spel is…? Lees lekker mee.

Wat hebben ze met elkaar gemeen? Nou , sowieso zand, strand, zon, luxe hotels, grote malls en natuurlijk het geloof. Maar Abu Dhabi heeft zoveel meer. Laten we starten met de mannen- dingen : het Formule 1 circuit ( wij hebben er gefietst) en Ferrari World, daar zie je me op de foto met een dikke duim omhoog. Zelfs mijn hart ging daar toch echt wat sneller kloppen 🙂 Ook Warner Bros was een feestje, wij als volwassenen werden toch echt weer even helemaal kind. Super leuk om met je gezin heen te gaan, hoe oud de kids ook zijn.

Wat ik heel bijzonder vond, en niet had verwacht, is dat je prima kunt uitgaan in deze Emiraat! Wij hadden het geluk dat ons hotel boven een hele gave spot lag: een heuse Cuban bar waar je je ogen uitkeek. Dansende stellen in mooie kleding, heerlijke live latin-muziek en ja, natuurlijk ook alcohol. Niet goedkoop hier, zo’n € 10 per glas, maar de sfeer was het meer dan waard.

De dag erna startte wat minder, ik geef het grif toe. Om 09 uur s’ochtends….ietwat overhit en met een klein hoofdpijntje in een abaya (zwarte jurk met hoofddoek) is geen pretje. Maar, ook dit had ik niet willen missen. De Sheik Zayed moskee, welke beschikt over 82 koepels, 1000 pilaren en vier minaretten is werkelijk PRACHTIG! Een aanrader voor ieder die Abu Dhabi bezoekt, net als het Louvre museum wat we daarna bezocht hebben.

Even over het vervoer. Je verplaatst je in Abu Dhabi heel makkelijk en voordelig per taxi, wat ideaal is als je een dagje naar de prachtige Golfbaan of naar het strand wilt. Beachclubs zijn er ook, je waant je op Ibiza in 1001 nacht-sfeer. Of laat de taxi voorrijden en ga naar Dubai, voor het geval je een dagje wilt skiën 😉 Natuurlijk heb ik ook hotels PAL aan het strand voor je, en regel ik graag je vluchten, activiteiten en transfers. Op deze manier kan je de ultieme strand / cultuur reis maken.

Handig om te weten:
* Beste reistijd : September t/m Maart
* Vliegduur ongeveer 6,5 uur. Je vliegt rechtstreeks met Etihad naar Abu Dhabi of met Emirates naar Dubai
* Bij aankomst staat er een (privé)transfer voor je klaar die je naar je hotel brengt en ook alle activiteiten kunnen vooraf voor je geregeld worden
* Heb je de tijd? Een combinatie van Dubai en Abu Dhabi is een echte aanrader!
* Als je beschikt over een geldig Nederlands paspoort of een paspoort uit een overig Europees land dan hoef je geen visum aan te vragen om Abu Dhabi en/of de Verenigde Arabische Emiraten binnen te komen.
*Inentingen zijn ook niet nodig.
*Qua geldzaken kan ik ook kort zijn; in Abu Dhabi worden de bekende internationale creditcards waaronder de Visa en Mastercard vrijwel overal geaccepteerd. Pinnen kan ook, de Dirhams komen voor je uit de muur, als je maar een Maestro logo op je pinpas hebt.

Conclusie : Abu Dhabi is een bezoek waard voor diegenen die houden van warmte ( strand / zon) in de winter, luxe accommodaties en toch ook wat willen zien en doen. Door de relatief korte vliegduur van nog geen 7 uur is het een heerlijke bestemming voor een dag of 6,7,8. Ook leuk als vriendinnentrip, of neem je moeder mee want ondanks vele vooroordelen kan ik je zeggen; vrouwen en kinderen zijn hier veiliger dan in menigeen West Europees land.


Ik heb er intens van genoten , op naar de volgende!